träning

Drar snart iväg för att träna handboll med laget. Ska bli roligt:) Idag var det en riktigt seg dag i skolan. Lärarna var taskiga och kunde visst inte höra av sig att de inte fixat en vikarie till musiken så vi var där kl 8.00 och väntade men ingen lärare kom. Surt för hade de sagt till kunde vi haft sovmorgon... Västgöta lägret som var i helgen gick jätte bra. Jag förbättrade mig på alla tester vi gjorde och handbollen gick helt okej de 3 första passen, och sista gick det super bra!:D Är jätte nöjd med min prestation så jag håller tummarna och hoppas verkligen att jag bli uttagen till nästa läger. Får inte glömma att skriva att det var kul att träffa alla tjejer igen. Det känns som att vi börjar lära känna varandra nu.

Jag <3 min kamera

Är så sjukt nöjd med min kamera. Den och jag tar så bra bilder tillsammas så när det väl är dags att fixa till bilderna är det svårt att sluta. Gick ut och fotade idag efter att jag kom hem från västgöta (mer om det lägret kommer). Fotade lite blommor och hästar. Är tok nöjd med nästan alla bilder. Självklart blev några dåliga men det är sånt man får räkna mer. Nedan för får ni se några av dagens bilder. Tänk på att det är se men inte röra. Är du intreserad av någon bild så hör av dig till [email protected].










Sm bilder skydd och IPO del 2


Sm bilder skydd och IPO del 1


Västgöta läger i morgon

Ska upp tidigt imorgon för att åka på västgöta läger. Tror jag har kommit till läger sju. Vi ska göra en massa tester. Samma som vi gjorde förra gången alltså coopertest, harrestest, spänst och brutalbänk. Jag är lite nervös för det är inte så kul om man gör något sämre än vad man gjorde förra gången. Men det ska bli väldigt kul att träffa alla tjejer igen:) Jag hoppas jag kommer göra bra ifrån mig på lägret jag har ju tränat i sommar både handboll, löpning och spinning, men jag förra gången jag sprang coopertestet som vi gör på en löpar bana så fick jag kramp i vaderna efter 5 varv och vi ska springa 15:/ så jag ska denna gång testa att springa i handbolls skorna och inte löpardojorna och får hoppas att det kommer funka bättre:)

skola

Då ska vi snart krypa till kojs för att tagga skolan i morgon. Vi har haft lektioner sen tisdags och det är la helt okej. Just nu är det rätt segt då det är mycket komma igång. Sen så har vi som vanligt fått sämsta schemat. Vi går typ längst hela tiden. Vi slutar tidigast 14.25 och senast 15.35. Vi har ingen sovmorgon eller jo om man kan kalla 35 min för det. Jag kan inte göra det eftersom inga bussar går så som jag vill. Alla andra nior har sov morgon. C-laget har sovmorgon till 9 varanan dag och 9 D har sovmorgon till 9 på onsdagar och 11.05 på fredgar. Sen så har vi massa jävla hål timmar på minst 1h 30 min. Den längsta är 2h och 5 min. Man kan la säga att vi ska protesera som in i ...... Nepp nu får det vara nog om tråkig heter för nu ska jag sova. Natti natti.

Ut och fota

Ska snart dra mig ut för att fota med nya kameran som kom i går. Testade lite smått igår och det är sjukt stor skillnad. Älskar min nya<3 Senare ikväll närmare exakt 18.30 ska jag vara hos min sjukgymnast. Ska bli så skönt att få loss alla spänningar som jag har i rygg och skuldror, men ni kan ju fråga mig om jag tycker det är så skönt väl under "behandlingen" det lär ju knaka rätt gött... Sen efter sjukgymnasten blir det 30min knä program (har inga knäskador men programet är till för att förhindra) och efter 30 min knäprogram blir det gym:)

Grattis alla SM vinnare!

GRATTIS TILL!!!
Bernt och Tjabo till vinst i spår.

Sandra och Just Like Prins Nikolai till vinst i sök.

Torbjörn och X-man till vinst i Rapport

Towa och Arko van de Wolfsklauw till vinst i skydd

Göran och Gråmanns Rasko till vinst i IPO.

hemma från SM

Då var man hemma från SM. Vår insatts i Sm var helt okej men räkte inte långt då vi fick bryta i spåret, trist var det då jag gärna ville få vara med hela tiden. Det som hände under spåret var att erik har spårat stundtals säkert rätt men mesta dels massa annat, sen så var det inget tryck i honom som det brukar vara. Jag kunde gå och hålla honom med en hand i linan, jag brukar behöva hålla linan med båda händer och gå lite bakåtlutat... Sen så förstog jag att det skulle bli svårt när han redan direkt efter upptags rutan tappade spåret men hittade detigen . Efter första pinnen så dröjde det långt förän han tappade det igen. Sen så tog det säkert 20min innan nästa pinne kom, och under sträckan mellan de två pinnarna vet jag inte om han varit i spåret eller följt andra spår. Så när han hittade andra pinnen lät jag honom spåra en bit till för att se ifall han var rätt, dock tappade han det igen och började snurra och leta efter det, jag valde då att bryta han för jag kände att detta ger inget och jag ville inte komma mer bort än vad jag var. Jag var redan rätt stressad över att vara halft vilse i en skog i värnamo. Som tur var så gick det för bi ett par en bit bort så jag sprang ikapp och bad de hjälpa mig ut till grusvägen där jag släpt på. Som tur var skulle de också dit så de var bara att haka på. Ibland är man väldigt glad när man möter personer när man spårar. Tur nog så fick jag börja med uppletande så jag fick i alla fall gjort något innan jag bröt. Uppletandet gick helt okej. Vi fick in 3 föremål och det sista hade vi otur med då han plockade in det 4 sek över tiden:/ domarna var hårda och drog på mycket så vi fick bara 6,75 och max betyg på tre föremål är 8. Efter uppletandet var det plats liggning och den gick helt åt helvete. Jag tyckte det var riktigt orättvis när jag och en hund till fick ligga under ett träd där tak kronan bara var 1,5m ovanför hundens huvud. Erik var redan stressad innan jag ens lagt han. Och väl under plats liggningen så reste han sig och la sig och under fjärde skottet skällde han. Ja jag har en skottberöd hund, men han är inte rädd för skotten utan han går snarare igång på skotten och stressar upp sig. När jag sedan hämta han var hans tassar indränkta i dreggel. Vi fick betygen 0-5. Den ena domarn var snäll. Spåret vet ni redan hur det gick. Så man kan säga att detta SM inte gick så bra men det är bara att ta nya tag och ladda om inför nästa år, för jag räknar med att vara med då också;) Trots att det inte gick så bra så är jag nu ändå nöjd med vår prestation, jag menar det är inte alla 15 åringar som tävlar bruks SM.

Imorgon blir det värnamo

Kom hem från träningen för ca 1h sedan. Gick riktigt bra! Är jätte nöjd med min insats. För er som inte vet så har jag gått upp till dam juniorerna. Känns jätte bra då jag tränat med de hela sommarn och jag trivs bra där med bra spelare omkring sig så det blir ofta bra träningar då alla har ungefär samma nivå. Det skiljer inte så mycket. Imorgon åker jag och mamma till värnamo för att delta på SM. Just nu är jag inte alls nervös me ni kan ju fråga mig på fredag. Gissar att det blir ett anat svar då...

träning

Idag har jag tränat med båda hundarna. Erik fick sig ett lydnads pass och ett spårpass. Lydnaden gick super bra! Han var lugn men var ändå himla glad. Sånt gillar vi. Spåret gick helt okej. Han höll på att missa två pinnar så jag fick påminna han att det låg något där. Den sista spetsvinkeln hade han också riktigt svårt för. Jag hade lagt den nära en stig så det tog ett bra tag innan han förstod att vi inte ska gå över stigen utan att vi ska gå snett bakåt åt vänster. Men annars flöt allt bra på de andra vinklarna tog han jätte bra. Ida fick också spåra tyvärr inte så långt då godiset tog slut snabbare än väntat. Hon är himla kul våran lilla malle. Hon älskar att spåra och fort ska de gå. Vi får jobba med att det intew ska gå så fort utan lugnt och nogrant:)

TACK PAPPA!

Titta vad min snälla pappa har beställt hem till mig! Äntligen kan jag ta mitt fotograferande till en ny nivå! :D

Snart värnamo

Inte långt kvar tills Bruks och IPO SM i Värnamo drar igång. Känner hur min underbara nervositet kommer mer och mer för varje dag... Hur det än går så kommer jag vara nöjd över min prins prestation, eftersom det blir vår tredje tävling tillsammmans.

Agility bilder del3


Winonas Del 2


HOME!

Då var man hemma från skene. Orkar inte skriva så mycket då kroppen värker av träningsvärk... Trots att vi inte tränade så mycket så gör det jävulskt ont i låren! Vi tränade ett handbollspass på fredagen, under lördagen var det ett löp/fyspass och efter det ett handbollspass med A-lags spelare som tränare. Sen idag hade vi bara ett handbollspass och sen var det slut. Jag gissar att träningsvärken kommer från den så kallade klockan som vi gjorde under löpningen/fysen. Det blev en del upphopp...

Skene

Idag åker jag till skene för att delta i såkallad träning från helvetet. Ska vara borta i 3 dagar så jag komnmer bli lite off här men jag gissar att det inte kommer skada.

Intervju = avklarad.

Du har man blivit intervjuad. Det gick la helt okej bara det att jag kände mig ur dum när jag inte kunde svara på vissa frågor, te,x frågade de varför linan var så lång. Jag bara "Öhhh vet faktiskt inte, det jag vet är att man minst måste gå 10m bakom hunden i upptags rutan." Asåå smart huvud där johanna! Hoppas den blev bra får veta det i morgon då den kommer ut i tidning. De fick se två små spår me erik och innan så fejkade vi ett spår för att han skulle få en bra bild framifrån, och det fick vi göra några gånger för en fick ingen bra bild så tillslut blev erik så frustrerad för han ville lixom iväg så då nockar han kamera snubben så han ramlar. Trodde jag skulle dö av skratt när han reste sig upp tog sig för näsan och sa undra om jag bröt den. Men imorgon får ni då titta i AT för då finns en intervju med mig i. De sa faktiskt också att jag kanske skulle få va på framsidan. Stolt tjej;)

Intervju

Ska bli intervjuad av AT (Alingsås tidningen) idag. Gissar att den kommer handla om min vinst i U-SM.

Ida fyller 4 månader

Idag fyller Ida hela 4 månader! Tänk va tiden går fort. Känns nästan som igår vi hämta hem det lilla muttrande trollet som bara ville äga och var riktigt sur och man kände bara "SHIT! Vad har vi skaffat!?" Nu idag så ångrar vi inte alls att det lilla trollet fick flytta hem till oss för gud vad hon charmar och roar oss. Enklare valp får man leta efter. Ida är också mycket duktig nu har vi ändå haft henne i  2 månader och hon har inte tuggat sönder nått än:D

sm kval lista

Då var det klart nu står även jag med på kval listan för spår i bruks sm som går om 2 vekor i värnamo på high chaparll:D ses där ni som ska dit.

agility bilder del 2


Bilder från Winonas del 1


agility bilder del 1


U-SM

Igår kväll jag jag hem från U-SM som hållt på under tre dagar. Jag tävlade elit spår och resultatet blev en guldmedalj:D Erik har varit underbar att tävla under de två tävlingsdagarna som brukset va. Han va så glad och så posetiv. Han har aldrig gått så bra lydnand med mig som han gjorde under U-SM vilket resulterade i 255,5p. Så här såg våra betyg ut.
Frittfölj: 8, 8 Sega sättande och tränger i vänster svängarna, tappar i pos i språng march
Inkallning: 7, 8 kryper, lägger sig segt  och går ner i tempo
Framåtsändande: 8, 8 tappar pos i transporterna och lite för lång (håller dock inte med om att han var för lång han var precis innanför när jag ropade tillbaka han båda gångerna)
Kryp: 10,  9,5   snyggt! något långsam i höger vinkel.
Skall: 7,  8 svårt att hålla position, hoppar något och glest
Metallapport: 9,  9 snyggt omtag, bra tempo men tar omtag
Tungapport: 8, 8  DK, kampar lite och slaravar vid avslut.
Hopp över hinder: 10, 8,5 SNYGGT! Segt sättande och snett sättande (håller inte med andra dommarn erik hoppade som en fem åring igen och det var jätte snyggt!)
Stege: 9, 9,5 kraftigt komando och rusar något
Platsliggning med skott: 10, 9 gnäller vid skott

Är jätte nöjd med hans lydnand:) Under dag två var det skogs arbete. Vi två som var i eliten samlades 8.30 för att åka ut till spårmarkerna. Vi lottade om startordnigen, jag fick det startnummer som jag ville nämligen startnummer 1 (hade 2 under fredagen). Väl i spårskogen släptes jag på kl 9.00 han fick ett klockrent bakspår och betyg 7, 6.5 den ena domarn drog på att han tappade spåret efter att jag vänt han. Väl i spåret så flöt allt på vädret var perfect för att spåra då det hade regnat under natten så marken var fuktig. Bad som var skönt var att man under flera stunder såg vart spårläggarn gått. En gång hade erik ett tapp då det kändes som att vi att vi inte skulle hitta tillbaka asså jag visste vart vi kom ifrån så de var bra, antagligen började han spåra vilt för dit han var på väg fanns det ingen möjlighet att spårläggarn skulle gått så det var bara att vända han och hoppas att han skulle hitta tillbaka. Det gjorde han och han hittade även pinnen som låg där också. Efter det tappet flöt allt på igen. Vi var tillbaka efter 28 min och hade med oss 6 pinnar + slutet. Så fick 9 i betyg. Erik var kung i spåret. Den andra tjejen som var med i elit hade en fin lydnad men ändå skilde det bara 2,75p mellan oss efter lydnande. I spåret så sprack det för henne laser hittade bara tre pinnar plus en bonus och kom tillbaka till upptags rutan. Så hon blev diskad. Inte för det gkorde mig nått för det gjorde ju så att jag stod som segrare:D. Vi gjorde ocså uppletandet. Erik hittade tre föremål och fick betyg 7 för att han tuggade. Nöjdare efter denna helgen kan man inte vara! Erik är bäöst och han är kung! Bilder från helgen kommer. Nu väntar High Chaparall om två veckor:D

Örebo-U-SM

Idag åker jag och mamma iväg till Örebro för att träffa och umgås med Ralf och Mari på kennel Winonas. Vi ska vara med/hjälpa till på deras kennel läger. Jag var där förra året och hade jätte roligt. Under tiden vi är där så kommer jag också träna det sista med Erik innan U-SM som sparkar igång på fredag. Önska oss lycka till:) Mina otroligt dåliga nerver har redan smått börjat spöka med massa tankar och det lär la inte bli bättre. U-SM startar som sagt på fredag och på kvällen så gör vi lydnaden, sen på lördag är det skogs arbetet och på söndag är det prisutdelning. Det ska bli kul att träffa hundtokiga ungdommar. Tre som jag redan vet att jag kommer få träffa är en vänb till oss i hudiksvall, en som äger en erik dotter och en tjej som jag har fått kontakt med via hennes blogg som är i min ålder:) Kameran åker givetvis med så förhoppningsvis kommer jag hem med massa bilder:D

"Bögarnas fel"

Jag kan la inte påstå att jag tyckte det var så bra att sjunga en låt på gårdagens alsång som handlar om bögar och som säger att saker som är/hänt i delar i världen är deras fel. Jag menar det är ju trots allt pride veckan.

Klippt mig.

Var i stan och gjorde en massa ärenden igår plus att jag klippte mig:) Mitt håt var mycket slitet och hade blivit jätte tjockt. Sandra som klipper mig gjorde ett riktigt bra jobb så nu är mitt hår fint igen. Jag gjorde inga större förändringar då jag sparar till långt så hon tog topparna och formade till det:) Nät vi kom hem fotade mamma mig vilket händer sällan då jag inte tycker om att vara på bild, jag är en sådan person som gömmer mig bakom kameran. Men dessa bilder blev riktigt bra så de får komma upp.

RSS 2.0