Victoria secrets

Har jag tur så hoppas jag att denna överdel och en annan underdel plus lite annat smått och gott kommer hem till mig i februari.
 

Frisk tror jag

Bild från december
 
Är tillbaka i skolan idag, och jag känner mig okej, min mage är dock inte helt med mig på noterna utan är väldigt "bubblig" och konstig. Mår dock inte illa än så länge, har med mig mina tablleter ifall det skulle komma tillbaka under dagen. Testade att ta en igår kväll och den hjälpte verkligen. Var så himla skönt att bara lägga sig och sova, och få sova i lugn och ro, utan att behöva ora sig för att något ska hända, sen är det inte helt fel med sovmorgon idag så när jag vaknade var jag helt utsövd, skönt!  Sitter på franska lektionen nu och den är lika seg som vanligt. Det är tur man har goa kamrater som sitter bredvid en.

Sjuk :(

Är hemma från skolan idag. Sov knappt 5h i natt pga av illamående och det har inte gett med sig. Usch hemskt är det. Gick idag till skolläkaren och har nu fått tabletter mot illamående och sura uppstötningar. Får hoppas att de hjälper. Sitter nu och tittar på tv och ska snart göra matte igen, måste även plugga franska, för det är läxförhör imorgon (om jag kan gå till skolan). Tyvärr blir det ingen träning ikväll eftersom jag varit hemma från skolan idag, surt :(

Frågestund.

Tänkte det kunde vara kul att ha en liten frågstund här på bloggen. Så passa på och fråga mig allt mellan himmel och jord.

Förbannade illamående

 
Är så trött på mitt illamående så jag får lust att skicka det åt skogen. Samma visa varje kväll under en period under månaden så slår det till. Fort som tusan går det så det är ingen smygande känsla utan det kommer bara sådär, KABAM! Hatar det så himla mycket för det förstör mina träningar! Vem har lust att gå och träna när man har en stor äcklig klump i halsen? Usch vill bara att det ska försvinna. Trotts att jag mår illa så ska jag gå på träningen, det är rätt viktigt att vara med denna vecka eftersom det snart är U-SM och igår gick det bra att spela handboll trotts illamående. Ska bli himla skönt att gå till skolläkaren i morgon, hoppas verkligen han/hon kan finna en lösning till mig, för såhär vill jag inte ha det.
 
 

Franska -.-

Har franska nu och det är så himla tråkigt, hatar seriöst våra lektioner. Så fort jag inte längre kommer behöva läsa detta språk så är det finito. Kommer aldrig sätta min fot i en franska sal igen!

Äntligen

 
Äntligen gick det bra i match situation, och inte bara en gång utan två! Vi hade idag två matcher en på morgonen mot önnered som vi förlorade med 22-16 och en senare på kvällen mot bjurslätt som vi vann med 26-18. Båda matcherna gick bra för min del och det som var kul var att det gick bättre och bättre från match till match. Önnerd matchen gick bra, är verkligen nöjd med både min insatts och mitt lags. Att spela så bra mot det laget känns väldigt bra inför U-SM eftersom Önnered garanterat lär slåss om top 3 medaljerna i steg 5. I bjurslätt matchen gick det fantastiskt bra för min del, öste in hela 6 mål, WOW! Känslan är underbar och jag är så glad, äntligen en match då allt bara stämde frammåt. Under matchen mådde jag fruktansvärt illa, och tyvärr ligger det i fortfarande, verkligen inte kul, så jag är otroligt nöjd att jag kunde fokusera på match och inte på mitt illamående. Ska gå till skolläkaren på tisdag och se ifall det kanske finns några tabletter som kan hjälpa mig, för såhär vill jag verkligen inte ha det varje månad. Ibland suger det att vara tjej.... Mamma kom upp i morse och har varit här hela dagen, det har varit himla mysigt och mellan matcherna gick vi på stan. Jag fick köpt en tuff sommar klänning att ha till våren och såklart sommaren, en skön väst som passar till det mesta och en fin stickad tröja, Sitter just nu i soffan och myser, mitt illamående är lite bättre men känns som att det kommer bli en lång kväll :( usch hatar det! Ska ta och läsa lite franska och sen titta på ett avsnitt av The Tudors eller kanske blir det till och med två. Fick även nya objektivet idag, gud älskar det komemr bli så himla kul att fota poträtt med det och även såklart natur bilder. Väskan var tyvärr fel så jag hoppas det går att byta den till rätt.
 

Foto sugen

Gud vad jag är fotosugen nu, hade varit så himla härligt att gå ut på en stor gräsplan och fota hundar som springer efter bollar m.m. Tyvärr är det inte så lätt här i storstan och det är helelr inte så lätt att fota hundar när man inte har någon hund att fota. Längtar verkligen tills nathalie kommer hem, jäklar vad vi ska ha kul då med masso hundprat och fotografering. Ska även blir kul och vi kan starta igång vårt lilla projekt, säger bara att kommer så grymt kul om vi kan få till det. Mamma komemr upp imorgon för att kolla när jag spelar. Hon kommer även ha med sig mitt nya objektiv och min nya kamera ryggsäck, kan ju lugnt säga att jag längtar!
 
 
 
 

God morning

Go morgon på er. Sitter just nu och tittar på TV men tror att jag snart ska ta och gå till arenan och gymma lite. Har varit riktigt duktig i veckan och gymmat 3 gånger, men en 4de gång skadar ju inte. Haha har världens blåmärke på nyckelbenet från skivstången och igår fick jag ett jätte stort blåmärke under handbollen på biceps muskeln, haha ser för jävligt ut :P Har inga direkta planer för dagen, trodde jag skulle få dömma två matcher men så blev inte :( så efter gymmet kanske jag drar till stan eller något, lite synd att jag inte får döma hade gärna gjort det. 

En vinnare

haha lite skillnad;)
 
Fick mig en så himla glad överrasking igår när jag tittade in på Fokis blogg, för där stog det nämligen i ett inlägg att jag var en av de 10 vinnarna i den senaste tävlingen. Fatta vad glad jag blev! Vinner nästan aldrig några tävlingar, så att få göra det på en så stor blogg som hennes gjorde med så himla glad. Måste verkligen även tacka henne för att jag även fick en länk till min lilla blogg, herre jösses jag brukar ha runt 20 besökare varje dag, men igår slogs det rekordet flera gånger om, helt sjukt att hela 395 stycken klickade in till min blogg, vet inte hur jag ska kunna tacka er. Igår när jag skulle svara på mejlet jag fått så gick inte det, så har gjort det idag och hoppas det kommer fram, längtar tills mitt skönhetskit från maybelline new york kommer på posten.

Vamprie Diares


 
Vampire Diares är nog enligt mig helt klart den bästa serien ever, och ikväll kollade jag på sista avsnittet av säsong 3 och jag säger bara herre gud, hur kan en serie vara så spännande? Händer serriöst grejer i varje avsnitt och jag får värsta adrenalin kicken av se på det. Jag har alla släppta säsonger på DVD och jag vet verkligen inte hur jag ska kunna överleva tills fjärde säsongen kommer ut på DVD. Vill så gärna gå in på någon sida och kolla på säsong 4 nu direkt men jag har lovat mig själv att inte göra det, för bara den bästa kavlitén på bilden duger till denna serie och då kan man ju inte titta på datorn ;) Så medans jag väntar får jag börja titta på en annan serie, har ni något bra tips? Funderar på att börja kolla på The Tudors igen, får gåshud av att titta på det, älskar filmer/serier som utspelar sig på den gamla kunga/adelstiden. Vem kan inte gilla att titta på alla vackra handsydda klänningarna societets damerna hade på sig? 

Gladiatorerna

Sitter nu och tittar på gladiatorerna, kom hem för ca 45min sedan från träningen. Gick sådär idag är nöjd med början av den men sen när vi kommer till spelövningar bli det inge bra. Får panik! Varför kan jag bara inte ha näsan mot mål hela tiden? Åå blir så trött. Jag är stark som oxe men ändå har jag så svårt att bara trycka mig igenom, suck... Fick i alla fall gjort ett väldigt snyggt genombrott och skotten i början av uppvärmningen var också jätte bra, så får la ta med mig det och lämna det andra bakom mig.

"prov"


bild från google, en sida ur njals saga.
 
Tagga prov i svenska då, eller prov och prov snarare är det ett läxförhör. Det vi ska ha "prov" på är den medeltiden. Vi ska typ kunna förklara vad Njals saga är och vad stora diktare skrev under denna tid.
 

När man letar efter insperation så finner man den :)

 
 
 
 
 Denna känsla vill jag väldigt gärna känna på söndag

Frustration!

såhär känner jag mig just nu, att jag står nere i djup svacka och det är väldigt brant upp till toppen.
 
arg, ledsen, besviken och frustrerad som jag var igår efter vår match har jag nog aldrig varit. Jag blir så beskviken på att det aldrig kan gå som jag vill under match, varför ska det vara så svårt? Jag hade ett yttepyttet litet mål inför matchen, och inte ens det kunde jag uppfylla. Mitt mål var att att jag skulle känna mig nöjd, verkligen inget stort mål och endå kan jag inte uppfylla det. Jag blir så himla besviken när jag inte uppfyller mina små mål, speciellt när jag under uppvärmingen känner att det här kommer gå bra, det känns bra idag. Sen blir besvikelsen såklart inte bättre när vi förlorar "stort" mot ett lag som vi egentiligen ska vinna mot, de är inte bra, men endå har vi så himla svårt för dem, fattar inte varför. Vi har 2 matcher på söndag, en som kommer bli riktigt tuff och en som vi enligt pappret ska vinna, hoppas verkligen vi spelar bättre då än vad vi gjorde igår, för gör vi inte det blir det svårt. Ska ta och kolla på tumblr och försöka hitta inseration, för det behövs just nu....

Azorerna

 
 
 
 
Vill så gärna åka utomlands nu, och ett ställe som Azorerna skulle jag verkligen inte tacka nej till. 

Så trött

 

Blev ingen handbolls träning för mig idag, var helt slut i huvudet när jag kom hem så jag drog på mig mjukis byxor och gose tröja direkt och satte på en kopp thé. Möttes även när jag kom hem av all jävla disk från igår kväll. Kvällen igår var dock super kul och jag tackar verkligen Mia, Linnea,Hannele, Emma Lina och Jennie för att de ville komma innan träningen och fira min födelsedag. Vart så himla mysigt med frallor och tårta. Tack även för den fina presenten! Som sagt så möttes jag av disken och jag är verkligen trött på att diska, saknar verkligen diskmaskinen. Har även nu suttigt och pluggat in franska glosorna som jag hehe inte varit så duktig på att försöka lära mig, men nu känns det som jag kan de. Handbolls tränngen som var igår gick även denna gång bra, så det känns väldigt kul. Kände mig explosiv i fötterna och skotten känns bättre och bättre. Spelade mest vänster 9 vilket funkar jätte bra tyvärr skiter det sig totalt på höger. Det som funkar på vänster går seriöst inte på höger. Den enda som funkar är satsningarna där jag drar på mig två spelare så att M9 eller H6 får ett bra läge, vilket är bra men det är ju inte så jätte kul att vara ett bollplank hela tiden, jag vill också göra mål! Imorgon blir det att ta tåget till Göteborg, vi har nämligen match mot Sävehof, TAGGA! Mitt mål som jag har till matchen är att jag när jag kliver av planen så ska jag känna mig nöjd, jag skiter i om jag gör mål eller inte, just nu måste jag med att få tillbaka brakänslan. Har man ingen brakänsla så skiter det sig och blir inge bra. Vill verkligen ta mig över min mur.

Fantastisk dag!

Viken härlig dag det varit idag! Vi firade min födelsdag idag och detta var nog en av de bästa som jag varit med om. Vi valde att fira den idag eftersom det blir svårt att fira mig imorgon för att jag inte kan vara hemma under skoldagar bara sådär. Dagen har som som sagt varit toppen och jag fick många presenter som jag önskat mig. Jag fick ett nytt kamera objektiv, en kamera ryggsäck, kläderna som jag fick igår, torsdagens tid hos min ostreopat, en super bra hårsborte och den snygga konstskins västen från Ichi, så jag är verkligen super glad! Sen blir dagen verkligen inte sämre av att man får pannkakor till frukost och att mina kusiner kommer och hälsar på, och att det bjuds på god mat gör saken inte sämre. Jag älskar verkligen sådana här dagar och jag blir så himla glad över att jag en en så fantastisk underbar familj och släktingar, jag är verkligen lyckligt lottad.

Spänade planer

 
 
Grymma Nathalie :)
Sitter och pratar med min goa vän Nathalie som nu befinner sig på andra sidan av atlanten. Vi pratar som vanligt massa hund som bara två hundgalna människor kan göra, men vi har också börjat speckulera i ett projekt som jag är riktigt taggad på! Mer info om det kommer längre fram när vi snackat ihop oss mer. Sitter nu hemma i Hemsjö. Markus kollar på TV och mina päron är på 50 år fest. Kom hit idag vid 11.30 tiden och då mötte mamma upp mig på stan. Vi gick runt och kollade lite och hon fick köpt lite kläder till mig, vilket jag tackar så mycket för. Imorgon kanske jag fotar och lägger upp, men kan inget lova för att fota kläder/saker är inte direkt det roligaste jag vet. Jag fyller 17 år nu på måndag men vi har valt att fira mig i morgon eftersom jag inte kan vara hemma under skoldagar. Ska bli mysigt och kul att få träffa kussarna från Brännö, sen så är det inte heller helt fel att man kommer få pannkakor till frukost. Har varit väldigt skönt med 2 matchfria helger och veckodagar, sådant behövs ibland, men nu nästa vecka sätts det igång med 3 matcher och veckan där på spelar vi en match plus att det är U-SM steg 3. 

Lite naturbilder jag fotade i våras

Hoppas jag får ett macro objektiv i födelsedags present, för med ett sådan blir natur fotografering sjukt mycket roligare. Bilderna ni ser nedan är tagna med mitt 70-300 zoom objektiv, inte det mest optimala objektivet för natur bilder, så jag kan ju verkligen säga att jag är nöjd med resultaten.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

På nytt född!

Kunde inte komma på någon bra bild så fick bli en natur bild.
Hade matte prov idag, och det känns som att det faktiskt gick bra, klarade dock inte de två sista A nivå uppgifterna men alla de andra kändes väldigt bra. Vi slutade 12.25 idag så då stack jag hem för att äta och för att gå ut och rasta Erik. Han vara hemma 1,5 timme innan jag var tvungen att gå tillbaka till skolan för att ha ett möte ang vårt grupparbete i median. Tyvärr drog gruppen innan oss över på tiden, vilket inte jag hade räknat med så jag han inte vara med länge innan jag var tvungen att springa till mitt tåg som gick 14.30 till Alingsås. Så blev lite stressigt men jag hann. Anledningen till att jag skulle till Alingsås var för att träffa min ostreopat Anna som är en mästare på att räta till min rygg. Väl framme fick jag lite smått panik för Anna var inte där, så jag trodde jag hade tagit fel tid. Hann tänka flera gånger att jag hatar mitt liv och att jag är så jäkla korkad som aldrig kan ha koll på klockan. Tur nog så ringde Anna och sa att jag inte alls tagit fel tid, och att hon var på väg men hade fastnat i en bilkö pga en viltolycka, kände hur jag kunde dra en lättnads suck av att jag inte åkt till alingsås en torsdag eftermiddag helt i onödan. Anna gjorde ett fantastikt jobb och nu känner jag mig som på nytt född. Jag kan röra min nacke igen och hela min rygg känns mycket bättre, speciellt nedre delen, herre jävlar vad det knakade, både hon och jag skrattade för det var serriöst helt stört! Fick lite strechings övningar för mina vader så att de inte ska bli så stela, och sen så sa hon att jag ska fortsätta be mina tränare om lite rygg massage innan träningen. Haha synd om dem men gött för mig ;) Ne  men om jag fortsätter med massage så lär jag inte behöva komma tillbaka till henne förräns om typ 6 månader. Imorgon väntar NIU träning och jag tror jag ska fortsätta med att köra "rehab" och rörlighets träning, så att jag bygger upp rygg muskler och får bättre rörlighet vilket sen kommer hjälpa till att förebygga mina problem som jag har.

Snö

Snön är äntligen tillbaka och jag njuter. Äntligen är det vitt och kallt ute igen precis som det ska vara på vintern. För mig får det gärna komma någon dm snö till så att man kan få sätta på sig längskidorna och dra ut på en tur. Bredvid mig ligggr Erik och vilar, och jag har precis avslutat dagens plugg. Har hunnit med mycket idag, har gått i skolan, räknat matte, pluggat glosor, rastat erik, lekt med erik, tränat handboll och gjort en läxa i samhällskunskapen. Bra jobbat! Träningen idag gick helt okej och mitt skott börjar lossna mer och mer nu. Vi hade "individuell" träning idag med Anna-Karin men pga att det skulle vara dam a-lags match så fick vi sluta tidigare. Träningen bestod av att vi fick själva välja vad vi villle jobba med så jag valde att träna på skottet, att skjuta olika typer av skott och även framförallt att sikta. Är nöjd med träningen och det kändes faktiskt som den gav reslutat. Dock så är jag absolut mest nöjd med träningen som vi hade i måndags med Somby/juniorerna. Jag gillar verkligen de träningarna och jag gillar tränarna som tränar oss då enormt mycket! Verkligen Johanna tränare. Fick spela mycket M9 och de stöttate mig hela tiden och peppade mig. Det behövdes verkligen för jag är som sagt nere i en svacka, men efter den träningen kändes det som jag tog ett litet steg frammåt. Tror att M9 är min position för där funkar skottet bättre och där är även mitt jobb att sätta andra i lägen vilket jag är väldigt bra på. Sen så blir jag otroligt tacksam när tränarna under träning stöttar mig genom att prata med mig och säga vad jag kan göra bättre men även att de ger beröm när jag gör rätt. Haha känner mig nästan som hund under inlärning, för inom den träningen är det också viktigt att tala om för hunden när den gör fel och sen berömma när den gör rätt. Känns som att jag är på uppåtgång nu i alla fall, förhoppningsvis är ryggfelet hittat vilket gör att jag kan jobba med övnigar för att bli bättre, och nu på torsdag ska jag ta tåget till min ostreopat i Alingsås så ska hon få klämma på mig och förhoppningsvis göra mig ännu bättre.Håller alla mina tummar på att jag snart ska ta mig över min mur, för jag är verkligen trött av att gå upp och ner på den och aldrig komma över.

Önskelista

För er som inte vet så fyller jag år på måndag, så medan jag tog en paus från mitt pluggande så gjorde jag i ordning en bild med saker som jag önskar mig.
 
 

sökträning

 
Eftersom det inte var någon träning igår och inga matcher i helgen så passade jag på att åka hem för att umgås med familjen. Är lite segt på handbolls fronten nu då jag känner att jag är nere i en svacka, plus att min kropp är dålig så jag måste vila från handboll för att rehaba och tänja på mina höftböjar muskler, som vi förstått är förkorta, vilket ger mig problem men höfter, rygg vader axlar, ja typ hela kroppen. Tur nog är det lugnt med matcher fram tills vecka 4, så förhoppningsvis är jag lite bättre då. Känns väldigt tråkigt att man blivit dålig i kroppen, för det går ut över mitt spel och jag kan verkligen garantera att jag är så in i helvete trött på att vara i svackor. Känns som att jag aldrig kan ta steget över muren. Jag kommer upp på den men sen så slutar det med att jag tar ett steg till baka för att få börja om igen. Ska det någon gång vara över? Eller när ska man få njuta av att vara i en bra period? Från det ena till det andraså har jag åkt med mamma idag på sökträning, och det var riktigt härligt. Lagom kallt och inte regn, alltså perfekt träningsväder. Jag hade turen på min sida så själva träningen gick i Skepplanda, så då passade jag på att låna med mig lilla Ellen. Gud vad jag gillar henne, så himla okomplicerad och hon tycker det kul att lära sig trix. Jag gjorde inga sökövningar med henne, utan istället fick hon gå 3 stycken godisspår. Herre jösses vad hon imponerade på mig! Vilken spårvilja hon har! Hon är lugn i arbetet och väldigt noggrann, en liten stjärna helt enkelt! Har lagt upp en liten plan nu inför nästa gång jag får ha henne att då ska jag klicka in henne och försöka klicka in intresset för pinnar. Det är la det enda som är lite synd med henne att något föremåls intresse har hon inte gratis så det är något jag kommer få jobba med. Dock har hon ju ett godis intresse dom heter duga, så hon är endå lätt att lära nya grejer, för hon gör nästan allt för en köttbulle. Våran malle Ida gick toppen bra och det känns väldigt kul att min mamma fått en så bra hund, och fram för allt att hon har fått en så bra malle eftersom det är henne första. Ida har utvecklats himla mycket och det förvånar mig om de snart är uppe i eliten. 

Duktiga jag

Första dagen i skolan sen lovet var helt okej. Inga direkta förändrningar på schemat, men vi fick veta att de kommer efter vecka 3. Kan la inte påstå att det var speciellt kul att börja igen, men känns ändå som att det kommer bli skönt att hamna tillbaka i de gamla rutinerna, även fast det är gött med lov. Vi har börjat repetera inför matteprovet, vilket känns skönt, ska plugga mer imorgon på det för idag har jag nämligen fokuserat på att lära in 60 engelska glosor som vi har till på fredag. Träningen var inställd idag pga av 97 match, så när jag kom hem tog jag det lugnt och satte mig och kollade på de första 5 avsnitten på Vampire Diares säsong 3, älskar den serien! När jag kollat klart så tog jag på mig löpar kläderna och gick ut och sprang en runda på ca 4-4.5km, Vädligt skönt var det och jag känner mig nöjd. Duschade för en stund sedan och nu ska jag ta och kolla på film. Imorgon väntar mer skola och även gymträning.

mot skövde!

Sitter nu på väg hem till Skövde. Känns faktiskt lite konstigt att ha två hem, hemsjö kommer nämligen också alltid vara mitt hem på något sätt. Lovet har verkligen varit underbart även fast jag har varit måttligt road av att behöva plugga matte... Men nu är jag ikapp och kan fokusera på att repetera inför provet som är på torsdag nästa vecka. Har bara en genom gång kvar att skriva ner i mitt block, sen kan jag börja räkna igen. Lovet har som sagt varit underbart och det har varit skönt att kunna vara tillsammans med familjen. Känner att vi verkligen varit tillsammans och gjort saker. Nyår som ni vet var hemskt fram till 12 slaget då jag äntligen började må bättre, sen att Skepplanda husen leverear raketer som galningar gör saken inte sämre. Dagen efter nyår var toppen med massa prat vid brunshen och sen att jag fick låna världens goaste svartvita tjej vid namn Ellen var pricken över i. Gud vad jag gillar den hunden, har faktiskt lite svårt att släppa henne ur tankarna. Kände att hon och jag verkligen klickade och hon har så mycket av det jag vill att hund ska ha. Hoppas jag får träffa henne snart igen. Veckan efter nyår bjöd på löpträning och styrka. Idag sprang jag med pappa ca 6km tror jag, sen så fick jag tyvärr kramp i vaden och han fick problem med sin fot som han stuckade riktigt illa i somras, så fick gå sista biten. Vi passade då på att prata med varandra, och jag är verkligen tacksam av att ha han. Han är min mentala coach och det betyder jätte för mig, att ha en som får mig att tänka framåt och posetivt. Båda mina föräldrar betyder jätte mycket och det gör mig rörd att veta att de alltid kommer stå bakom mig till 100%, och om de skulle hamna framför mig så vet jag att de alltid sträcker ut en handför att hjälpa mig. Vi barn får verkligen inte glömma uppskatta våra föräldrar, för de kommer alltid på något sätt finnas för en. Under fredagen var jag och mamma på My Dog, som var en besvikelse i år med få montrar och nästan inga "shower", hoppas verkligen det blir bättre nästa år! Jag fick i alla fall köpt hundmat till Erik att ha i skövde för en mycket billig peng. Efter My Dog kom pappa och hämtade oss så åkte vi till farmor och farfar, där vi bjöds på go middag. Vi satt uppe sent in på natten och spelade olika spel. Riktigt kul! Nästa dag kom min faster, hennes sambo och två barn. Vi grillade korv och busade med små kusinerna. Så söta och så goa. Barn är verkligen fantastiska, de vet verkligen hur man lever i nuet, och tar varje dag som den kommer. Lördag kväll tillbringades hos mormor och morfar, även det mycket trevligt! Nu när jag kommer fram blir det att packa upp mina väskor, sedan måste jag handla frukost och efter det tror jag att jag sätter mig och kollar på Vampire Diares.
 
 
 
Världen goaste tjej!
 
 
 
 

Mål.

Som många andra så har även jag mål inför 2013, och de tänkte jag dela med mig av.
 
* Att visa glädje när jag gör mål! Just nu springer jag bara hem och gör en high ten eller high five, nu ska jag sträcka händerna upp i luften och skrika JAAAA!
 
* Fortsätta att kämpa i skolan så att jag blir nöjd med mina betyg. (Undan tag franska för jag står verkligen inte ut med min lärare)
 
* Jobba som en tok under loven och när jag kan. Målet är nämligen att våren 2014 kunna köpa mig min alldeles egna hund. Jag har redan tittat ut intressanta kombinationer och just nu ser det faktiskt ut som att det inte blir svenskt. Spännade! Jag har länge drömt om en egen hund som bara är min. Drömmen är såklart en BC, som kan följa med mig ut på promenader/löprundor, som jag själv kan få träna när jag är hemma eller när jag träffar hundkompisar, men fram för allt en BC som vill vara min kompis, som viftar på svansen när jag kommer hem och som ligger vid mina fötter när jag pluggar. 
 
* Ta tag i min egna träning, att jag går ut och springer och kör egen styrka hemma.
 
 

Bra jobbat

Igår gick jag en promenad på 10 km, och idag sprang jag en runda på 5-6km. Inte så illa! Dock måste jag ta tag i löpningen, hehe märks att jag tappat kondisen. Men nu när jag fått sådana grymma tränings grejer i julklapp så kan jag inte skylla på att jag har dåliga kläder m.m. Det som dock är jobbigast är att ta sig ut, har i stort sett aldrig någon lust att gå ut och springa, även fast jag tycker det är härligt när jag väl gör det, för det är det. Det är jätte skönt efteråt att få känna den där goa känslan av att nu har man gjort något bra, och det har jag fått fått känna på mycket idag, för jag har ju varit så duktig att jag sprungit en runda plus att jag även räknat matte, eller inte direkt räknat utan repeterar och skrivit ner olika genomgångar på de första två kaptilen. Kan lugnt säga att jag verkligen inte är pepp på matte prov som kommer vara på de ca 200 sidorna som vi räknat. Ska jag vara ärlig så fattar jag verkligen inte vad skolverket/lärarna eller vem det var som kom på det nya systemet tänker med. Det är helt galet att ha prov på så mycket, spciellt när tempot går i 200km/h och man ska lära sig nytt hela tiden, och när man knappt får någon repetion. Hur ska jag komma ihåg talbaser när man får jobba kanske 2 sidor med det och sen nästa lektion ska man lära sig något helt annat. Ska man ha ett så stort prov som vi ska ha nu tycker jag att man i alla fall innan kanske ska ha något mindre prov eller diagnos så man får repeterat det man gjort. Tur nog är det några dagar kvar som man kan plugga på, men det är måttligt kul att räkna matte på lovet. Enligt mig så ska man ha lov när det är lov, vilket innebär inget plugg!

Underbara Ellen

 
Världens goaste och mysigaste lilla svartvita tjej som jag gillar väldigt mycket. Hoppas jag får låna dig snart igen<3

Happy New Year

 
Helt otroligt att det ännu gått ett helt år! Fort som tusan har det gått och jag känner att man verkligen börjar inse att man måste ta vara på varje dag som kommer. Vi firade nyår i Skepplanda som vi oftast brukar göra. Tyvärr var dagen för mig hemsk enda fram till 12 slaget. Jag har nu under 3 dagar mått illa till ifrån och igår slog det till som värst på eftermiddagen. Så jag satt uppe för mig själv och målade medans det andra åt. Jätte tråkigt att inte må bra på nyår, tur att det gick över strax innan 12 slaget. Så efter det fick jag i mig lite cider och två toffefii, härligt. Gick och la mig runt 1. Passade på när jag kände att jag mådde okej, pga att jag sovit så himla dåligt de andra nätterna. Sov som en stock och vakande vid 10 tiden, utvilad och utan konstig mage. Klädde på mig och gick ner till de andra som också hade vaknat. Hade bestämt med Lotta att jag skulle få låna hennes ena underbara unghund vid namn Ellen under dagen, så tog på mig utekläderna och gick och hämta henne. När jag hämtade henne var hon lite ängslig, vilket hon även var den första stunden i Ove och Annas hus, dock var det inte så kosntigt då det var kanske andra gången som hon var någon annan stans själv och utan matte. Jag grejade lite med henne, och det visade sig att hon hade ett stort intresse för mat, så när klockan slog 11 hade hon redan lärt sig snurra åt båda hållen och stå lite grann på två ben.  Hon hade även blivit mer säker i huset och gick nu nyfiket runt och kollade och hälsade på de andra hundarna. Vid 11.30 gick vi alla till ner till Ann och Micke för brunch. Jätte mysigt var det bjöds på pankakor, bacon, scones, marmelader, tee och sådan där stekt äggröra eller vad det heter. Super gott var det, och jag var glad över att äntligen kunna äta mat. Det var min första riktiga måltid sedan igår eftermiddag. Efter brunchen tog jag med mig Ellen och gick med mamma och Anna på en lång promenad. Härligt var det med frisk luft och att gå på torra grusvägar utan kladd. Ellen skötte sig fint och under promenaden jobbade jag med att få henne att komma när jag sa Ellen och att hon skulle sätta sig framför mig. Hon fattade detta snabbt och det märktes att hon tyckte det var roligt att få lära sig nya grejer. Kan verkligen säga att jag gillar denna lilla svartvita hund, och jag skulle gärna själv vilja äga henne. Hon har många egenskaper som jag gillar. Hon är social, snäll, arbetsvillig, gillar godis och hon verkar även riktigt stabil. Det smälldes några smällare under promenaden, några hördes mer än andra men hon brydde sig inte alls. Hon blev rädd en gång för typ en gammal fläckt som satt på en lada, men hon släppte det snabbt och gick tillsammans med mig fram och kollade vad det var. Jag tror hon skulle bli en väldigt bra brukshund, och även en bra agility hund då hon är liten och nätt. Nästa gång jag får låna henne ska jag nog lägga några godis spår. Nu sitter jag och kollar på lite Victoria Secrets, mina planer för i morgon är matte plugg och sen får jag se vad vi kan hitta på. 

RSS 2.0