Första ridturen

Idag red jag för första gången för året. Gud vad roligt det var att sitta uppe på hästryggen igen. Gar verkligen saknat det så nu hoppas jag börja kunna komma igång igen. Red Manja idag men hoppas även kunna komma igång med Diva. Är så glad för att jag har mina sköthästar. De är underbara!
Diva
Manja

bilder från GHS

Här kommer lite bilder som jag fotade när jag jobbade som funktionär på agilityn under GHS (göteborgs horse show) Det var grymt roligt så det vill jag verkligen göra igen:D

blogg torka

En riktig bloggtorka är jag i nu och det är inge kul. Jag har saker att skriva om det är bara det att jag inte orkar. I måndags var jag på genrep för funktionärer som ska vara med på agilityn under göteborgs horse show. Jag ska jobba som fotograf och det ska bli rikitigt roligt. När jag testfotade i måndags fick jag faktiskt bilder som var helt okej, och några var bra:) Det var inget toppen ljus och jag håller fortfarande på att lära mig ställa in själv. Under helgen som jag jobba kommer det vara bättre ljus inne i arenan då fler lampor kommer vara tända så då hoppas jag på bättre resultat. Bilder kommer har inte orkat redigera några än.

Mina hundar är lite udda^^

Härliga knasbilder som jag tog när jag var ute på promenad i måndags. De leker med varandra^^

Bio

Igår tog jag och Markus tåget in till Göteborg för att träffa päronen. Vi skulle gå se på En gång i Phuket, men innan filmen gick på restaurangen Pasta +. Den restaurangen kan jag verkligen rekomendera till Italienska pasta fantaster. Filmen som vi gick på var riktigt bra. Den var mysig och bköd på mycket skratt. Så som en svensk komendi ska vara. Den får 5/5 av mig så om ni ska gå på bio så tycker jag att ni ska se den.

Mormor

Har varit med mormor nästan hela dagen och det har varit riktigt roligt:) Vi gick först i lite butiker i NK och man blev verkligen köpsugen^^ Synd att det är så dyra grejor bara:/ Sedan gick vi fikade på Espresso House och det var smaskens. När vi fikat klart gick vi på hasselblads muset och kikade på fina och känslosamma kort som en sydafrikans fotograf tagit. Han hade fotat hur det var att leva som svart männsika i Sydafrika när det fanns en lag som sa att svarta inte fick umgås med vita. Riktigt hemskt att man kan behandla männsikor så illa. Bilderna var känslosamma och lite hemska att se på. Några var även vackra och jag älskar när man fotar i svartvitt:) Därefter så åkte vi hem till mormor och slappade tills pappa kom och hämtade mig. Nu sitter jag och tittar på Mot Alla Odds och ska snart lägga mig för att sova. Imorgon ska jag till frissören och färga håret. Ska bli spännande^^.

Lantstället

Tillbringade helgen i skepplanda hos Ann och Micke som jag brukar göra när jag får tid och vi båda kan. Det var lika kul som vanligt och det bjöds på mycket hundprat, vallning och skratt. Jag fotade en del som vanligt och under söndagen var det himla fint väder så det blev många bra bilder. Jag och Spot vallade som vi brukar tillsammans, och han är så underbar den hunden! En riktig läromästare som gör mig trygg i hagen. Han är så lugn, stabil och kontrolerad. Känner mig riktigt sugen på att kanske börja tävla till sommaren med han. Ann körde sin Tai och det ser som det brukar göra, alltså riktigt bra! Den hunden kommer hon gå långt med! Micke tränade även sin nya fina hund Don. En hund med mycket motor och spring i benen. När Micke får ordning på han så kan jag nog garantera att det kommer få många roliga tävlings år tillsammans:)
Snygg don
Don igen
Don
Räser tai
Mera Tai
Tai
Finaste Spot:)
Zue eller ZoZo som jag kallar henne för^^
Zue i hagen

Min läromästare.

Min vackra och underbara läromästare. Världens finaste Spot. Tror inte du fattar hur underbar du är! Önskar du var min!

Long time no seen

Länge sedsn jag uppdaterade men nu är det dags. Har tränat mycket handboll i veckan som varit och det har gått riktigt bra! Idag var det verkligen en toppen tränig! Så jäkla gött! Älskar sådana tränigar när allt går bra:) Har även gjort två nationella i veckan. Båda i Svenskan. Den ena en läsförståelse som gick si sådär, och en uppsats som gick toppen bra! Jag har säkert klarat läsförståelsen men känslan efteråt var ju inte underbar. Har inte tränat så mycket hund i veckan då tiden inte funnits till, men jag har dock kört lite trick träning innan. Ida har börjat lära sig fint, men vi slipar vidare på det då det inte är perfekt än. När hon lärt sig det ska ni få bildbevis^^. Imorgon åker jag till Ryk igen för att hälsa på Ann och Micke igen. Ska bli mycket vallning och mycket gosandes med lammisarna:) Hoppas även på att nya lamm får se dagens ljus när jag är där. Ska även se ifall Ann kan fota lite när jag vallar eller kanske filma så att ni får se. Ska även fota när hon vallar om ljuset är bra:)
Finaste Spot!

Snö

Tittar ut och ser att det snöar. Härligt! Jag älskar verkligen snön. Allt ser så vitt ut, och det är så härligt när det är kallt ute och det knarrar under skorna. Tycker även att dt är mycket mysigare att vara inne nu när det vinter. Det är så mysigt att sitta framför kaminen i onepicen med gos strumporna på:)

Så fantastiskt underbart!

Tänk att det kan vara så fantastiskt underbart roligt att spela handboll när det går bra! Spelade med A-flickorna idag mot lidköping och det gick verkligen super bra! Hade näsan mot mol och trampade både förbi och sköt utifrån. Missade två skott men det gick stenhårt i ribban;) Tror att jag gjorde kanske 6 mål. Spelade bara M9 idag. Brukar vanligtvis spela V9 eller H9. Väldigt kul va det i alla fall. Fick igång ett högt bolltempo och satsade så andra kom i lägen och även jag själv. Mina lagkamrater var super duktiga! Vi vann med 24-14:) Imorgon ska jag dömma P98 kl 14.00 och även spela match 16.15 hoppas att jag hinner ut och fota i det fina vädret. Jag njuter av kylan och snön, man får så härliga bilder på hundarna. Är så himla glad över min kamera och mitt nya objektiv det är sån skillnad på bilderna! De jag tar nu är mycket skarpare ochdet är mycket lättare att få coola action bilder eftersom kameran tar fler bilder per sekund och objektiver har mycket större motor, så det tar inte lång tid att få focus. Måste erkänna att jag längtar lite till somarn för då ska det verkligen fotas:) Ska åka på något/några hundläger + att det både kommer vara U-SM som jag hoppas kunna tävla och SM som jag ska titta på och vara supporter:)
Bild tagen i idre:)

Mot alla odds

Sitter och tittar på mot alla odds. Verkligen ett toppen program! Rekomenderar det starkt! Har varit en lite mer intensiv skolvecka denna veckan. Flera läxor och ett NO prov i fysik och ljus och ljud. Tror det gick rätt bra:) Dåligt gick det i alla fall inte:) I onsdags gick jag och Erik ut på en härlig promenad. Kameran fick följa med och jag tog några rikigt goa springbilder. Erik älskar verkligen snön och han njuter av att få springa på snö täckta ängar. Nu i helgen ska jag både dömma och spela matcher:) Funderar också på att kanske beställa hem lite kläder från nelly .com:) Funderar också på att kanske fråga mamma ifall hon skulle kunna fota mig. Är lite sugen på att ta lite"modell" bilder eller vad man ska kalla det i  snön:)

Helgen som va

Helgen som va bestod av hundträning och ännu mera hundträning. Under lördagen tränade jag och mamma först sök med sökgänget i jonsered, eller ja mamma tränade jag fotade. Blev några riktigt bra bilder och det som var kul var att jag ställde in iso och allt sånt där själv. Jag har inte kunnat det förut men nu håller jag på att lära mig. Sen efter söket fick jag åka med Ove för jag skulle hälsa på Ann och Mike, de bor grannar med varandra. Hos Ann och Micke gjorde jag det vanliga, vilket innebär att hjälpa till med alla får och att valla:D Spot och jag har blivit mycket säkrare till sammans och vi känns som ett team nu. Jag har utvecklats något enormt och kör en massa drivningar och svängar + delningar. Vi tränar också på att hålla de delade fåren från de andra fåren och det går riktigt bra:D Bli lite sugen på att se ifall man kan tävla till somarn:) Söndagen bestod också av vallning, sökträning och skydds träning. Mamma körde i söket och skyddet och jag var fotograf. Fick även denna dag bra bilder:)
Oves Roffe-Ruff
Mamma och Ida


Leija


Krokasmedens Gunde


Ida får bita i kennelpappan^^

RSS 2.0