det kommer

det kommer komma en uppdatering. Det tar bara lite tid:P

Moi

Brukar aldrig lägga upp bilder på mig själv men idag när min vän klara fick låna min kamera idag i skolan så lyckdes hon ta två riktigt fina bilder så jag de tänker jag visa.

Hästfoto

Var ute och gick en liten sväng efter skolan och passade på att fota hästarna som finns i trackten. Träffade även på Jennifer med Hajen som ställde upp som modeller. Första bilderna som jag tog på dem blev stegrings bilder^^ Ljuset var inte så jätte bra så bilder blev lite si sådär men det ska nog gå att rädda med lite redigering.
Tänk om det hade varit solljus ute då skulle denna vara underbar! Men nu är den suddig:(




Avslutar med en bild som faktiskt blev riktigt bra!

Hemma från skola och sticker snart till träning

Ja rubriken säger allt. Har varit hemma från skolan en stund. Har tittat på topmodell och varit ute med hunden. Så härligt med snö! Allting är vitt och det är kallt ute. Både jag och erik älskar det. Sitter nu och slappar och väntar på att päronen ska komma hem. Brasan i kaminen i tänd. Har träning ikväll, härligt!

Bilder från idag

Fick ett nytt objektiv igår och idag testade jag det och bilderna blev verkligen toppen! Är så nöjd med mitt nya nikkor 70-300 objektiv.
Min fina mamma

Så glad!

Sitter just nu och tittar på Idrottsgalen på svt play och njuter av Roffes vinst av jerringpriset. Hade en toppen födelsedag igår! Fick äntligen mitt älskade 70-300 nikon objektiv! Så lycklig! Firade dagen med att först dömma två matcher så jag blev 400kr rikare, GÖTT! Efter matcherna så handlade vi mat inför kvällen, och efter det hämtade vi min vän Erika som skulle hjälpa mig att förbereda inför kvällen. 5 stycken tjejer från klassen kom och firade mig och vi hade toppen kul! Fick fina och roliga presenter och en jätte fin sång av Erika. Tack så jätte mycket. Under kvällen åt vi go förrätt bestående av brochetta med halumi och tomat, till huvudrätt blev det baconinlindad kyckling med sallad och till efterrätt blev det marängswiss, riktigt gött! Efter maten tittade vi på iren huss och efter den blev det någon läskig rysare. Usch och fy jag hatar sådana filmer men jag tittade^^ stolt tjej. Tjejerna åkte sedan hem vid 12 tiden och erika sov över. Innan vi somnade pratade vi om allt mellan himmel och jord som vi brukar. Tack tjejer för en toppen kväll! Idag så har jag slappat och tränat med Ida. Gick även ut en härlig tur med mamma och då fick jag testa mitt nya objektiv:) Fick riktigt fina och roliga bilder som ni kommer få se senare:)

Ida Träning

Tränade med Ida idag efter skolan med mamma för jag hade ingen träning ikväll så det fick bli träning med henne på fotbollsplanen. Ida gick toppen bra! Himla go attityd och så kul att träna. Skulle inte förvåna mig om hon blir hur bra som helst! Vi körde lydnasklass 1 momenten och då jobbade vi mest på linförigheten då hon kan bli lite glappig men vi jobbar på det och hon blir bättre och bättre. I morgon fyller jag år så jag taggar verkligen! Hoppas på många hårda presenter;) Ska sen under förmiddagen dömma två matcher och sen till kvällen blir det party party med tjejerna i klassen:D Kommer bli toppen!

deppig

Är just nu rätt depp men det är inget som jag idag orkar att ta upp. Har idag varit i skolan och träffat min galna och goa vänner. Avslutade skoldagen med ett enkelt svenskaprov. Vi fick gå när vi var klara så jag kom hem 1h tidigare. Sånt gillar vi! När jag kom hem drog jag på mig löparkläder och gick ut och sprang en runda. Rundan var kanske bara 3km men jag spang på 15min och då kändes det rätt segt plus att det var motvind och svagt uppför hela sista biten, så jag är rätt nöjd. Tror jag ska börja springa en liten runda på onsdagarna. Rätt gött faktiskt och det behöver inte vara jätte långt, bara så att jag lixom får hålla igång. Blir lättare att hinna med det när det börjar ljusna för det lär inte vara ofta som jag kommer hem vid 15.00 på onsdagar, utan för det mesta så är jag hemma vid 16.00 och då är det nästan mörkt ute:/ När jag kom hem sedan så pluggade jag engelska och franska glosor + att jag har läst lite no som vi har till i morgon. I morgon är det match mot stenungsund så nu ska vi börja tagga:) Får försöka glömma att jag är ledsen och besviken just nu och blicka framåt.
Bilden på idres vackra berg får representera att jag blickar framåt.

filmkväll

Tack erika och hanna för en grym filmkväll med både deckare, gladiatorerna och skräckis. Tro det eller ej men Johanna titta på en hel skräkfilm och var bara tvungen att gå ifrån en gång! Men fy vad hemsk den va. Hatar filmer där små söta barn förvandlas till äkliga psykon, usch och fy. Vi gick och lade oss 01.30 och vaknade sedan 10.30 helt utvilade:) Kvällen var grym och det ska vi göra om!

handboll, handboll och mera handboll

Spelade match igår mot kärra. Match start 20.45 verkligen kul... Vi spelade bra försat halvlek hade ett jäkla bra försvar men skotten var lite si sådär vi hade lite stolpe ut, laget lyckades göra 9 mål försat halvlek, kan meddela att jag gjorde inga denna match, köt bara tre skott vilket är alldeles för lite. Vet inte vad det är som händer när jag spelar match, jag får det inte att funka framåt. Får även spela mycket höger 9 och det är inte min rätt position. Jag blir lixom lite felroterad redan från början när jag ska komma på en växel, och då vågar jag inte skjuta för att jag är rädd att inte träffa mål, vilket är helt fel tänk eftersom jag är där för att skjuta och gå igenom. Genombrotten funkar inte heller, de går super bra på träning men sen på match blir det pannkaka, tror jag listat ut nu vad det beror på, och det är att när vi tränar så spelar vi fortare men när det är match så sänker vi tempot och det är ju inte så bra. Aja det är bara att jobba vidare för jag vill ju börja göra mål nu när jag äntligen kan skjuta ordenkligt. Måste få tillbaka mitt självförtroende!
Idag på morgen åkte jag till porthälla för att provspela och för att visa upp mina färdigheter för deras skola. Har sök NIU plats där nämligen. Det gick riktigt bra och jag är nöjd. Vi gjorde mycket skott och jag satte flera bollar i mål. Måste verkligen tacka min vän Ria som går på den skolan som skipade sin sovmorgon för att följa med som stöd. Det lättade verkligen upp stämingen. Tack Ria du är en ängel! Sen ikväll så hade jag träning med Damlaget och damjuniorerna och det gick fin fint! Nu laddar vi iför slappis helg då det inte är några matcher:)

skolan

Började skolan i går och visst är man ju inte toppen glad för att lovet är slut, men det var kul att träffa den goa klassen. Idag åkte jag tillbaka till alingsås för att köpa en hurta sele till Erik. Han fick en ornage, och han är så fin i den. Han är mycket bättre att ha i sele än halsband, för han går med så lågt huvud och då är det lätt att han får kopplet mellan benen, så sånt slipper vi nu med selen. Sen gick jag till bibblan för att lämna en bock och betala en skuld på 15kr. Efter det gick jag till nolhaga och mötte upp min min vän Hanna. Vi gick en promenad med Erik runt i parken och pratade om allt mellan himmel och jord. Härligt! Tack för en trevlig promenix hanna! Efter det åkte jag och erik hem och nu sitetr jag här:)

Gym

Kom hem från gymmet för 1h sedan. Gick riktigt bra och det var skönt att gymma. Körde en del mage och det vanliga gymprogramet som vi har. Dock så när jag höll på att träna sha´bam så börja jag må illa och tillslut blev det så jobbigt med värmen och musiken att jag var tvungen att gå ut för jag vart verkligen rädd av att det skulle kunna hända en olycka, och det ville jag verkligen inte. Tur nog gick illamåendet smått över efter lite frisk luft och det har avtagit mer mer. Hatar att må illa. Sha´bamen var första gången jag körde och det är ungefär som zumba fast mer nklare rörelser och mindre jobbigt. Jag fastnade inte så värst för det då jag älskar zumban. Men för de som vill testa på något som är lagom svårt och kul så tipsar jag Sha´bam

Objektiv djungeln

Håller på att leta efter objektiv som jag vill skaffa och visst finns det många. Drömen är en Nikon telezoom på  70-200 men de är svindyra så det är bara att glömma. Tur nog så finns sigma som tillverkar nikon objektiv fast i prisklass som passar mig:) Så där funderar jag på att spara till 70-200 telezoom eller ett 150-500telezoom. Sen så har jag önskat mig i födelsedags present ett Nikonobjektib 70-300, älskar det objektivet då det är en bra mindre telezoom som funkar till allt. Ni kanske då undrar varför jag vill ha något av de andra när det där 70-300 är så bra. Anledningen är att jag älskar att fota djur i rörelse och när man t,ex fotar vallning räcker inte alltid ett 70-300 till då det jag fotar kan vara vääääldigt  långt bort, och då kan det vara kul att ha en riktig telezoom så att man kan få riktigt bra bilder:) Något som jag också funderar på att skaffa är ett fast macro objektiv. Ett fast objektiv kan man inte zooma med och macro ger extra mycket focos och suddig bakgrund, perfekt till poträtt fotografering. Där jag har jag fastnat för ett Tamron 60mm macro. När jag läste om det lät det som ett Johanna objektiv. Jag har börjat gilla att fota natur då jag fått några riktigt fina kort och att plåta hundpoträtt älskar jag. Ett annat fast objektiv som vore kul att äga är ett sigma 150mm. Fick testa det i somras och det gav riktigt bra bilder, vill hällre äga ett sådant än ett tamron, dock kostar det det dubbla priset.
Finns det någon fototok där ute som har lite koll på objektivdjungeln så får den gärna komma med tips.
Sigma 150-500 pris 7500kr


Sigma 70-200 pris 8999kr


Nikon 70-300 pris 3999kr





Tamron 60mm macro pris 3099kr




Sigma 150mm pris 6999kr. Har hittat ett på blocket för 4000kr vet dock inte om det är nikon fattning på det. Annars kanske man borde slå till? ;)


denna tog jag med 150mm bilden är helt ofixad

Även denna tagen med 150mm och även denna är ofixad. Älskar att det är skärpa på hunden och bakgrunden helt suddig!







Hallby

Kom hem från hallby igår och kan sumera denna cup med att jag vill glömma den och gå vidare. Gick inge bra alls för mig. Hade ofta fel timing vilket resulterade i att jag kom fel och sen när jag skulle passa vidare kom bollen fel. Suck... Det som stämde även denna gång var skotten blev inte så många mål bara 10, men nästan alla bollar gick på mål och de som inte gick in räddade målvakten. Bra tryck i skotten var de också. Genombrotten funkade inte igen, börjar bli lite orolig då de inte stämt på ett tag, men gissar att det berodde på timingen. Är nöjd med en match av fem vi spelade. Den matchen stämde det mesta, gjorde 4 mål och satsade jätte bra så att mina med spelare kom i läge. Bäst denna helg var Bess. Tycker det är tråkkigt att jag inte får till det med A-flick, får hoppas att det blir bättre då jag står med i deras första lag som jag ska spela med om jag kan. Nu slutar jag grubbla och blcikar frammåt till veckans träningar med damjuniorerna och damlaget. Älskar de träningarna, då stämmer allt och det går jätte bra!

bus mellan BC och Malle


hemma från ann och my dog

Åkte och hälsade på Ann i går. Ann har en fårgård och 10 hundar av rasen BC. Brukar åka dit då och då för att hälsa på, hjälpa till på gården och för att få valla. Jag fick vallat 4 pass totalt under två dagar. Tre stycken igår och ett idag innan vi åkte iväg till My Dog. När jag vallar får jag valla med Spot. Han passar mig perfekt då han är lugn och inte så snabb + att han är den ända av hennes hundar som är villig att gå med mig^^ Vi passar i alla fall perfekt ihop. Har pratat med Ann och nästa gång ska vi filma när jag kör spot. På My Dog gick jag tillsammans med mamma, Ann och Johnny. Vi både shoppade lite smått och gott och tittade på lydnande. Himla synd om hundarna som halkade om kring inne på den usla mattan. Många fick andrag på t,ex inkallningen för att hundarna gled en meter när du skulle lägga sig. Tråkigt, men så är det ibland. Jag har bestämt mig för att testa att dra ner på kolhydrater. Vill se ifall det kan hjälpa mig att nå min dröm vikt och magutseende. Kan tillägga att jag inte tänker sluta äta och se till så att jag rasar i vikt. Mitt mål är att i alla fall gå ner runt 3kg och jag vill bli smalare runt midjan. Mamma är med mig och då är det mycket lättare. Det är alltid lättare om man är två än om man är ensam.
finaste spot


Jag och spot i våras. Nu är jag betydligt säkrare. Klarar till och med av att dela.



Dagen

Hela dagen har gått till att räna Ida. Jag och mamma åkte iväg till Skepplanda där vi träffade Johnny och Ove. Vi började med att gå var sitt spår till alla hundarna. Jag gick till Ida och jag blev lite nervös när jag lagt slutet, det var ganska kringelikrockigt. När spåren var lagada åkte vi tillbaka till fotbollsplanen och körde lite sök i skogen bredvid. Mamma körde Ida då, för jag skulle sen gå spåret. Ida gick toppen bra. Hon har verkligen kapasitet till att bli en riktigt bra sök hund. När alla hundarna kört klart, åkte vi till spåren och gick dem. Ida fixadesitt spår galant och klarade och alla vinklar och klurigheter, dock har hon fått upp intresset för vilt så man får vara med och korrigera henne. Även farbror Erik fick gå ett spår och han var så lycklig. Älskade gammel gubbe. Efter spåren blev det lydnad och även där gick bra. Ställandet är riktigt snyggt, nu ska vi börja öva in tryggheten i att stå kvar. Vi presenterade ett nytt moment för Ida, nämligen platsliggning. Ida tyckte det var pest och försökte roa sig med att krypa och lägga sig som en groda. Detta är något som vi får ta tag i. Jag och hon hade också en diskution att man ska kunna ligga ner och titta när andra tränar. Ida förstog inte varför men efter lite om och men så låg hon. Dagen har avslutats med gymträning för mig, och imorgon åker jag och hälsar på Ann och Mike och alla deras fina hundar i Skepplanda. Ska bli kul att träffas och även få valla:)

Träning

Taggar träning ikväll! Har inte tränat handbolls laget på länge då jag har haft handbolls utagningar för olika skolor, plus att jag varit bort rest. Lite segt att träningen börjar 20.00 och slutar 22.00, men men älskar man sin sport så gör man;)

Ida Träning

Har tränat Ida idag, och hon gick riktigt bra. Tränade först lydnad där jag kör momenten i lydnads ettan. Hon går riktigt fint. Saker som vi jobbar med är att hon inte ska vara så gles i linförig heten, vara med i svängarna, Inte springa förbi mig och sen tillbaka för att sätta sig vid inkallning, snabba ställande och läggande under gång. Apporten är just nu det stora problemet, jag jobbar inte med henne i det momentet för jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Promblemet är att hon inte vill sitta och hålla i den, så där har vi något att jobba med. Annars gick hon jätte bra och jag är nöjd med tjej. Spårade även ett spår med henne. Inte så svårt spår, men det svåra idag var att det hade legat över två timmar. Ida skötte det fint men man märkte att det var jobbigt. Hon missade en pinne men de andra tog hon.

degar dag

En degar dag är när man sitter i sin One Pice och gör ingen ting. En sådan dag var idag. Har typ bara suttigt vid datorn och grejat. Har även lagt ett pussel med familjen på 1000 bitar. Extra kul med pusslet är att man inte vet vad man pusslar utan man lägger det som några ser. Verkligen kul. Sådana kan jag tipsa om. Imorgon blir det handbolls träning och är det bra väder ska jag gå ut på en foto runda:) Även träning med Ida ska vi nog kunna klämma in. Vill nog spåra eller göra ett uppletande, lydnads träning blir det i alla fall som avslutas med lite bita i kudde övningar.

Nyårs löften


idre bilder

Blir lite bilder från idre i detta inlägg. Tycker inte jag behöver beskriva mer än att vi hade toppenväder och åkte mycket skidor. Jag lärde mig åka längd skidor och fick även åka med hund. Jäkla kul och fort går det. Jag hade otur med pjäxor i  år igen, och får ett par som funkar som frys boxar. Även min skid jacka var dålig så jag frös mycket. Under veckan var vi flera gånger uppe vid nipfjället och gick. Hundarna älskade det. Ida tyckte Idre var toppen speciellt när man fick springa lös på fjället och roa sig i snön. Farbror Erik njöt till fullo. Han älskar fjäll livet.
Jag och Ida


Mamma och Ida


Fjäll bus


Galen malle


Snö kungen


Söt tomte nisse vi stötte på


Fin miljö



RSS 2.0