Förlust

Förlust mot Danmark blev det. Äckligt bra var dem och de sprang som idioter. Vi var med i första halvlek och då var det riktigt jämnt. Sen i andra var vi med i början, men sen tog vår ork slut och då rann det iväg. De vann med 35-19,  tror 2/3 av deras mål var kontringar. Jag är nöjd med min insatts och jag kämpade på bra. Sprang som en tok hem och sattsade bra för min lagkamrater i anfall. Fick även äntligen gjort mål också, hela två stycken. Tyvärr märker jag att min rygg är dålig. Jag är stel vid höften/svanken så jag har svårt för att rotera min höft när jag skjuter. Så just nu är det inge bra tryck i mina skott och jag är även väldigt rak i kroppen när jag sjukter vilket leder till att jag lätt skjuter över. Tråkigt att det nästan alltid ska vara något med min rygg, känns som att när det äntligen blir bra så ska det nästan direkt bli sämre igen. Ska ta och prata med min NIU tränare och se ifall vi kan göra något. Vill att det ska bli bra, eftersom jag vet hur bra jag skjuter när det inte är stelt och konstigt.

Två lika

Vi har nu under de två dagarna som cupen varit gång spelat två matcher, som båda slutat lika. Den första mot huddinge var riktigt bra från båda lagens håll. Matchen var så jämn att det lika gärna kunde varit vi eller dem som skulle vunnit, så det var rättvist att vi fick 1p var. Att spela så jämnt mot ett såpas bra lag som Huddinge är tycker jag är riktigt kul, har nog fortfarande inte riktigt vant mig vid att spela i ett lag som faktiskt kan stå upp mot de bättre lagen i Sverige. Kul är det i alla fall. Andra matchen spelade vi mot Irsta/Västerås, jag trodde vi skulle vinna för vi spelade så bra i början, vi gjorde mål enkelt och bakåt släppte vi inte mycket. Tyvärr hände det något i vårt anfalls spel som gjorde att vi inte fick in bollen i mål. Vi gjorde deras målvakt bra genom att skjuta rakt på henne, och vi fick inte till satsningarna för varandra. Matchen slutade 15-15, och det var en match som vi borde ha vunnit. Just nu ligger vi och vilar och väntar på att vi ska gå till bussen som ska ta oss till kärra, där vi ska spela nästa match. Den blir nog tuff då vi möter ett danskt lag. Danska lag är rätt roliga att möta för man vet aldrig vad som kommer, antingen är de  jätte dåliga eller så är dem super bra, finns lixom ingen grå skala där i mellan. Just detta laget tror jag är ett bra lag eftersom Nordencup är en cup som man blir inbjuden till. Jag tror vi sämst kan bli 3a i gruppen eftersom vi har 2 poäng medan västerås bara har 1p. Vinner vi matchen som vi ska spela kan vi komma 2a men då tror jag vi måste ha gjort fler mål än Huddinge eftersom vi hamnar på samma poäng, för de spelar sin sista match mot Västerås, och den lär de vinna.

Slappe dag

 
Idag har jag verkligen bara legat och tagit det lungt. Skulle åkt med och tittat på sökträning idag men eftersom det regnade i morse så hade jag ingen lust att bara titta på, jag har ju ingen hund som kan träna själv i skogen. I stället tittade klart på Morden i Sandhamn, himla bra program och jag är ju en deckar älskare så bättre kunde det inte bli. Hoppas det kommer fler avsnitt snart. Resterande tiden av dagen har bestått av att tvätta träningskläder som snart ska packas ner inför i morgon och massa matte plugg. Måttligt kul att ligga efter flera sidor när man har lov, och när det ska vara prov efter lovet. Men nu har jag varit duktig och räknat på bra, så nu är det bara 1.5 sidor kvar på kapitlet, så nu kan jag börja koncentrera mig på att börja repetera såndant vi gjort förut. Imorgon blir det som sagt Göteborgs cup och vi kommer spela matcher enda till söndag. Kul eftersom alla lag får spela lika mycket i stort sett, eftersom det är placeringsmatcher. Måste se till att slå in min julklapp i kväll som jag ska ha med mig till cupen. Vi bestämde att vi ska alla köpa en julklapp för ca 50 kr så ska vi ha julklapps utdelning, mysigt.

min jul

 
MIn jul igår var underbar, tror faktiskt det var en av de bästa i mitt liv. Vid 14.00 så kom vi till mina kusiner i Kungsbacka. Totalt tror jag vi var 18 stycken där, mina 3 fastrar och deras sambos, farmor och farfar och mina 4 kusiner plus mina 2 bonuskusiner. Det var verkligen kul att träffa alla, för det har jag inte gjort sen i somras, och det var även kul att vi alla kunde vara samlade såhär under jul. Alla var friska och glada. Vart riktigt besviken på Kalles jul, asså pallar inte att folk ska dra rasistiska tankar om allt, va fan då kan man ta bort hela programet för det går ju att hitta grejer överallt, varför får lixom de keniska dockorna vara med, kiniserna kanske tar illa upp? Herre gud vart är vi påväg egentligen!
 
Jag fick väldigt mycket av det jag önskade mig och det är alltid kul! Tror det bästa var ett längdskidställ som man även kan springa i kalla dagar och ett halsband från Rock By Sweden kollektionen, big like på det halsbandet! Sen får jag även inte glömma Vampire Diares säsong 3 boxen som jag fick, så nu har jag något att titta på i Skövde. Imorgon ska jag och mamma träna sök, och på torsag till söndag blir det Nordencup. Det är första gången jag spelar norden cup och det känns väldigt coolt att vara ett av dem lagen som blivit inbjudna att få delta.

Julkort


God Jul

 
 
God jul mina kära vänner, ovänner och de som jag ännu inte mött. Dagen har varit fantastisk på alla sätt och vis med mys med familjen, gymträning och julgodis bak. Jag har bakat limekolor och rocky road, och jag tror det kommer bli riktigt smarrigt i morgon. Jag och pappa har även hunnit med träning på gymmet och det var riktigt skönt att köra ur kroppen. Först ett alipinpass på crosstrainen ca 40 min och sedan styrka från topp till tå. Känner mig väldigt stark nu, och folk säger att syns, kul! För en stund sedan åt vi middag, och det var himla gott. Julmust kyckling kan jag tipsa om, om ni blir sugna på kyckling. Imorgon ska vi till släkten i Kungsbacka, längtar verkligen för jag har inte träffat dem sen i somras. Hoppas ni alla får en toppen jul!
 
 

Bilder från igår:)

 
 
 
 

Jullov!

 
Thelook Brilliant Mie, Thelook Brilliant Ville och Thelook Brilliant Ita
 
Äntligen har man då fått jullov! Ska bli så himla skönt med skolledigt i 2 veckor. Tyvärr blir jag inte heölt ledig för jag ligger efter i matten och vi har prov samma vecka som vi börjar så jag måste jobba i kapp dem sidorna, inte direkt kul. Matten är faktiskt ett rent helvete, det går i räser takt och man måste ta in nya grejer hela tiden. Vi slutade idag vid 11 tiden. Jag gick direkt hem och städade i ordning lite innan Nathalie kom och hälsade på med sin lilla Brilliant kull på snart 8 veckor. Helt underbara var de tre små liven och jag tror det kommer bli toppen hundar av dem. Jag blev mest förtjust i lilla Ita, en mycket frammåt tjej som verkligen älskar att gosa. Natahlies lille Mie gav mig ett gott skratt, haha snacka om självförtroende! Svansen var kringlad som en spetz svans medan hon gick runt och grejade, verkligen stört skön! Vi åkte sedan till veterinären och besiktade dem och de var alla utan anmärking, härligt. Efter det blev det en liten shopping tur för att handla lite julklappar. Vi var klara vid 16.30 så för mig var det bara att packa ihop det sista och dra till stationen för att ta mig hem, dock hade inte jag kollat hur tågen gick för jag tar alltid 17.30 tåget, men väl framme upptäcker jag att det inte går ett tåg förrän 18.30. Suck... Så jag fick sitta och vänta 1 h på stationen, smart Johanna, smart! Sen när väl tåget kom gick allt smidigt, så nu är jag hemma och ligger och myser i soffan. Jag ska snart krypa till kojs tillsammans med Ida. Är lite trött pga av att det  blev sent igår, efetrsom vi spelade match i Lysekil. Vi åkte 16.00 och kom hem 23.15. Tur nog så vann vi med 3 bollar, så nu ligger vi 3a i serien. Alla var riktigt duktiga igår och vi spelade verkligen som ett lag. Tyvärr tappade vi lite bakåt och de fick göra en del väldigt enkla mål. Sen är det inte heller okej att vi missar 5 av 6 straffar! Jag missade två av dem, usch Johanna verkligen inte bra. Jag som i stort sett aldrig missar straffar missar två i rad, får verkligen se till att skärpa mig till nästa gång! Är lite kul att det kan varriera så, i tisdags la jag nämligen 5 straffar och satte alla. Aja någon gång ska man la missa. 

Uncover

http://www.youtube.com/watch?v=gdzJ9wyV3QU
 
Ni kanske kommer ihåg Zara Larsson som var med i talang 2008 och vann. Hon har släppt en fantastisk låt på youtube vid namn uncover, som jag verkligen älskar. Har lyssnat på den varje dag sen i i fredags. Grymt bra är den och hon har en underbar röst! Så ett tips om ni inte hört den förut, ta och lyssna på den.

5a

Kom för 1h sendan hem från Junior elit cup. Det har varit en mycket rolig helg med flera matcher att spela med laget och även att kolla på. Jag fick tyvärr inte så mycket speltid, tråkigt men tyvärr är det så ibland. Besviken är jag men det får man vara, och jag har 1 år på mig att utvecklas mer som handbolls spelare så att jag kan ta revanch. Vi vann 2 av 3 matcher i gruppspelet, vilket gjorde att vi fick en andra plats i gruppen, som gjorde att vi fick spela B-slutspel. I B-slutspelet kom vi direkt till semi som vi vann med shoot out, vi gjorde det tyvärr onödigt spännade för vi kunde ha vunnit utan shoot outen. Tur nog vann vi även den vilket ledde till att vi kom till final, där vi krossade Halland. Helgen har varit kul och bjudigt på mycket skratt. Jag tyvker vi var en bra grupp både killar och tjejor. I morgon väntar match mot Heid borta. Just nu är jag inte så taggad men det lär komma ju närmare matchen vi kommer.

packat

Så då har jag äntligen packat klart inför helgens äventyr i Katrineholm. Är bara lite småsaker kvar som jag får fixa i morgon. Ska bli riktigt spännade att få spela Junior Elit cup, och ska jag vara ärlig så har jag nog fortfarande lite svårt att fatta att jag är en av dem ska få göra det. Detta året har varit en enda lång kämpar insatts, och att få ett sånt här besked bevisar att om man kämpar så får man resultat. Mitt självförtroende på planen börjar sakta men säkert komma tillbaka och jag känner mig trygg på planen. Jag har äntligen börjat älska och leva för handbollen igen och jag får inte längre tankar som "varför jag detta", utan har jag en dålig dag så försöker jag istället tänka på de små sakerna som jag gjorde bra, och bara tänka smått de dåliga så att jag ska veta vad jag kan göra bättre nästa gång. Detta hjälper mig otroligt mycket, och det gör så jag mår bra. Vi hade Anna Maria Johansson som vikarie i tisdags på vår matte lektion, och när den var slut så pratade jag lite smått med henne. Hon berättade för mig att hon och Linnea Torstensson inte hade gjort en J landskamp innan de kom med landslaget, och dem orden fick mig att må så himla bra. Majsan och Linnea är fantastiskt duktiga spelare idag, och för mig är det skönt att höra att man behöver inte ha varit en dem som är med i 16/18 års landslagen för att vara med i Dam landslaget, utan har du bara vilja och älskar idrotten du utövar så kan du gå hur långt du vill. Jag har drömar och jag har ambitioner, och jag är verkligen villig att kämpa för att dem ska gå i uppfyllelse.

match

Hem kommen för ca 1h sedan från en match med västgöta laget. Det var en uppladdnings match inför helgen, och ja den behövdes verkligen.Jag tycker att ingen av oss spelade spicellt bra, jag vet att vi kan bättre både som lag och som individer. Vi mötte Lidköpings damlag tror det var deras A-lag. Vi spelade 3x20 min och det blev 30-23 till dem. Ändå rätt okej med tanke på att vi aldrig spelat match tillsammans. Det vi förlorade på var vårt hemspring och att vi inte snackade bra i försvaret vilket gjorde att linjen fick massor av bollar. Frammåt blev det lite för mycket individuellt, men sådant får vi antagligen räka med eftersom vi inte är så samspelta. Vi var dock överrens om at det måste bli bättre, och det är ju bra att vi tycker lika. Jag fick gjort 1 mål och är inte vidare nöjd med min prestation, jag sjkuter för ärligt och sen var det lite svårt att skjuta på mål pga att Lidköpingspelarna var säkert 1 huvud längre än jag, så när dem sträcker upp sina hände ri luften ser jag knappt målet. Dock måste jag i alla fall våga mer skott och genombrotts mässigt, jag blev inte uttagen i laget för de inte tror på mig, så jag måste ta vara på denna chans jag fått och inte låta mina nerver ta över.

Sängen väntar

Sängen väntar ska bara ta och packa i ordning min väska inför morgondagens NIU träning. Tyvärr blev det ingen träning för mig i kväll då jag mådde så fruktansvärt illa och fick huvudvärk. Har tyvärr kännt mig väldigt illamående de senaste dagarna och det kommer alltid på kvällen. Jag hatar det och vill gärna att det ska sluta. Skönt nog så var det inget, vill absolut inte bli sjuk nu denna veckan då det är junior elit cup i helgen. I morgon kväll ska vi i västgöta laget spela tränings match Lidköpings damlag.

säger bara nelly.com

http://nelly.com/se/kl%C3%A4der-f%C3%B6r-kvinnor/kl%C3%A4der/jeans/sparkz-2216/ally-tie-dye-221629-14/
 
http://nelly.com/se/kl%C3%A4der-f%C3%B6r-kvinnor/kl%C3%A4der/toppar/nly-trend-917/beyond-top-917315-14/
 
http://nelly.com/se/kl%C3%A4der-f%C3%B6r-kvinnor/kl%C3%A4der/tr%C3%B6jor/fav-2220/cozy-sweater-540815-14/
 
http://nelly.com/se/kl%C3%A4der-f%C3%B6r-kvinnor/kl%C3%A4der/toppar/vero-moda-631/twinkle-sl-top-631693-14/

Me want!

Nelly.com har grymt fina kläder nu, och jag kan säga att hittar jag dessa i ett paket under granen så blir jag väldigt glad :)
 
 
http://nelly.com/se/kl%C3%A4der-f%C3%B6r-kvinnor/kl%C3%A4der/toppar/vila-479/svup-lace-top-212047-14/
 
 
http://nelly.com/se/kl%C3%A4der-f%C3%B6r-kvinnor/kl%C3%A4der/toppar/rut-mfl-540/moon-top-540772-58/
 
 
http://nelly.com/se/kl%C3%A4der-f%C3%B6r-kvinnor/kl%C3%A4der/toppar/glitzy-1425/jennifer-stud-t-shirt-300374-1/
 
http://nelly.com/se/kl%C3%A4der-f%C3%B6r-kvinnor/kl%C3%A4der/tr%C3%B6jor/vero-moda-631/etta-cardigan-631604-912/

vinst!

 
 
Alltid gött att vinna, speciellt när man krossar motståndarna. Vi åkte idag till Uddevalla idag och spelade mot Kropps. Det var jämnt i början då de hade en rusktigt bra målvakt. Vi var alltid snäppet bättre då vi täppte till riktigt bra bakåt men fick inte riktigt till det frammåt. I halvlek stos det 9-7 till oss. I halvlek konstaterade vi att vi alla var överräns om att bakåt är det rikitigt bra men att vi måste trycka mer framåt. När andra halvlek startade satte vi fart och när slutsignalen gick stod det 29-11 till oss. Känns helt okej att göra 20 mål och släppa in 4 under en halvlek. Kropps bytte dock målvakt i andra halvlek, vilket inte jag kan förstå, men det gynnade oss så då gör det inget. Jag är jätte nöjd med min insatts och jag fick gjort 4-5 mål och spelade även fram andra. Känns bra att få spela en sådan här match nu innan Junior elitcup. När jag kom hem så kollade jag på Sverige-Frankrike i dam EM handboll. Sverige spelade ur dåligt framåt, men okej bakåt, men Frankrike, wow! Vilket jäkla lag de är. Stora som hus och ändå är de gryma på både skytte och genombrott, att det även har ett groteskt hårt försvar också gör inte saken sämre. Kul att se!

Ögongodis

 Gud älskar att redigera bilder på snygga Bordercollies. Rasen är verkligen kul att fota för det finns så många olika variationer färg mässigt. I Sverige är dock svartvit och trefärgad vanligast, men bruna börjar bli mer vanligt och i andra länder finns det merle, soblar, lilac, gråa ja massor av olika färger och olika teckningar. Nu låter det kanske som att jag bara gillar rasen pga av de olika färgerna men så är verkligen inte. Bordercollien är en fantastisk ras på alla sätt vis, de är lättlärda, goa, lagom stora och så kan man göra så otroligt många sporter med dem. Deras esse är såklart vallning, men det finns även många framgångsrika Bordercollies i andra sporter så som agility, bruks, lydnad och freestyle.
 
 
 
 
 

Min önskelista

 
 
1: Är en tröja för löpning utomhus i kallare väder, finns på stadium
 
2: 5 kg vikt så man kan träna mage och sånt hemma:) finns på Stadium
 
3: Snygg sport BH som jag hört ska vara skön och bra, även denna finns på Stadium
 
4: Yoga matta för att ligga mjukare på golvet när jag ska träna hemma.
 
5/6 är ett längdskid ställ, nu när vi fått så mycket snö längtar jag tills vi kan börja åka längdskidor
 
7: Väldigt fin tröja som ni hittar på denna länk http://nelly.com/se/kl%C3%A4der-f%C3%B6r-kvinnor/kl%C3%A4der/toppar/glitzy-1425/jennifer-stud-t-shirt-300374-1/  jag tycker det finns väldigt mycket snygga kläder på nelly.com som gärna får ligga i ett rött paket unde granen.
 
8: Är en phostshop bok som verkar riktigt bra, nu när jag äntligen fott PS så vill jag gärna få tips på saker man kan göra i programet. Boken finns på denna länk http://www.bokus.com/bok/9789163609909/photoshop-recept-moderna-effekter-for-dina-bilder/
 
9: 3de säsongen av min favorit serie Vampire Diares finns på t,ex Hemmakväll
 
Detta är vad jag önskar och givetvis finns det lite emr på listan :)

Mycket tankar

 
Tror jag skrev klart min reflekterande text precis, och det är mycket tankar som snurrar i huvudet. Tankar om hur hemska och dömande vi männsikor kan vara. Får jag bra respons på min text av läraren, så kanske jag lägger ut den på bloggen, kommer dock få då få göra lite små ändringar men, just nu gillar jag den. Hos mig väcker den känslor. Gör jag detta kommer ni få ta del av min historia och mina tankar, som har gör mig till den jag är idag. Ska jag någon gång tatuera mig så kommer jag gadda in meningen som ni kan läsa på bilden ovan för. Här under får ni se härliga inseprations bilder.
 
 
 
 
 
 

Kallt!

 
 
Gud det är verkligen iskallt ute! Tänk att vädret bara kan förändras så snabbt från massa regn till vitt mysigt pudersnö och kyla. Just nu sitter jag och och kollar på projekt runway allstars, har haft en hektiskt dag i skolan med engelska redovisning och massa jobb med olika inlämningar. Känner att jag börjar få kontroll över arbeterna nu. Ikväll väntas träning och efter det blir det lite plugg, har nämligen prov i NIUn på torsdag och vill även skriva lite mer på någon av inlämningarna. Nu ska jag gå och göra i ordning lite mat att få i mig innan träningen.

Härliga vinter

 
 
Sitter nu på tåget påväg hem till Skövde efter en mysig dag med långpromenad och adventsfirande hos mormor. Under förmiddagen gick jag, mamma, pappa och hundarna ut på en lång promenad runt sjön. Vädret var fantastiskt med sol, blå himmel och -8 grader. Jag hade med mig kameran och fotade lite natur bilder. Blev faktiskt en del bra bilder, men jag känner att jag saknar ett macro objektiv sådana här dagar. Mina zoomar fångar inte riktigt det vackra gnistret som finns ute i naturen sådana här dagar. Får la önska mig ett i födelsedags present, ett tamron fast 90mm eller nikkor 85mm skulle jag inte tacka nej till. Kvällen spenderades sedan hos mormor och morfar, som vi gör varje första advent, det är så himla mysigt och mina kusiner är också alltid där. Mormor och morfar bjöd som vanligt på fantastiskt god mat, och desserten var den bästa, nämligen en chokladmousse tårta som de köpt i Frankrike, den är galet god! Man inser nu när det är första advent att det är inte långt kvar till jul, snart mpåste man ta tag i julklapparna. Jag tycker om att julhandla när jag vet vad jag ska skaffa, men har jag ingen plan blir jag lätt stressad, nu vet jag dock i alla fall vad min mamma och pappa ska få. 

Unik

 
 
I skolan jobbar vi med ett projekt kallat Vi och Dem, som går ut på att vi inom ett media ämne ska skilja på Vi och Dem. Det kan t,ex vara män och kvinnor, invandrare, barn och vuxna, Homosexuella. Min grupp jobbar med att göra en film om mobbing, och herre jävlar vad bra den blir! Är verkligen stolt över min grupp som förverkligat idéen som jag hade och som jag så gärna ville göra. Det kändes väldigt kul att få veta att det var fler som var på min idée. Jag har även fotad bilder till projektet som ni ser ovan, och et var första gången som jag foade i studio, tyvärr så hade vi inte tillgång till blixtrarna men jag är ändå väldigt nöjd med resultatet.

Home

Emelies fina hund Yim
 
Åkte igår hem till Hemsjö, och man märker att det är lite skillnad på kyla och snö, och då är det inte speciellt långt mellan Skövde och Hemsjö. I Skövde är det mycket kallare och vi har betydligt mer snö. Under gårdagen myste jag med familjen och åt go mat. Markus kompis Linus är här under helgen och det är kul, jag känner han också så det är kul att kunna prata med han. Idag har vi varit i Alingsås, Markus och Linus spelade match mot Aranäs som tyvärr slutade med förlust men den var väldigt jämn. Det blev 22-24. Markus var jätte duktig och gjorde 4 mål. Jag fick även gratulationer  om min plats i Junior elitcup laget, det tackar jag för och det är alltid kul att höra grattisar. I morgon hoppas jag att det kan bli lite agility träning med Ida och min kompis Emelie och hennes hund Yim, sen på EM/kvällen blir det adventsmiddag hos mormor, längtar.

RSS 2.0